Meny
se | en
Grottklättring i Blekinge
2024.07.10.

Guidad dagstur i Blekinges största blockstensgrotta

Förutbestämda datum: tisdagar från 12 juni till och med17 september 2024

Det går att boka egna dagar året om dessa förutbestämda dagarna inte skulle passa.


Vi kryper och klättrar i grottan, klättrar på klippa och på rep med så kallad SRT-teknik och firar oss nerför klippa. En häftig och komplex upplevelse du länge kommer att berätta om! 

Till dessa turer tar du med dig egen mat och dricka.

Passar barn från ca. 10-12 år. Grupper med yngre barn är välkomna att boka egna turer då vi skräddarsyr turen  just till er.

Efter en promenad på ca ½ km är vi framme vid grottorna. Här klär vi på oss overaller, hjälmar med lampor, handskar och äventyret kan börja.

Grottan är ibland trång, andra gånger luftig med risk för långa fall. Oförsiktighet kan leda till allvarliga skador. Vår guide kommer att förevisa och förklara tekniken och kommer att rigga säkring där det behövs och där det går.

Vi brukar vara färdiga mellan kl. 1400-1700. Turens längd beror på gruppens storlek, hur mycket hjälp deltagarna behöver, väderleksförhållandena, osv.

Klädsel: oömma fritidskläder som ni kan obehindrat röra er i. Vi har skyddsoveraller som passar normalbygda personer från 160 cm till 200 cm. Kraftig övervikt är ett hinder eftersom grottan är ibland trångt.

Kortare, eller längre personer ska ta med sig egna oömma kläder att krypa i. På fötterna ska ni ha gymnastikskor, kängor, eller gummistövlar. Vid regn kan vägen till grottan vara blött och lerig och klipporna hala.